daarennoessv
 
   
Glemt log på?   Registrer  
Torsdag, 13 juni 2019 13:22

Nyhedsbrev

København den 13.juni 2019

 

Kære forældre.

Det er med stor glæde – og måske længe ventet – at vi nu endelig kan skrive første nyhedsbrev her på vores nye intranet.

Det har taget længere tid end ventet, at få intranettet op at køre, men nu er vi mere eller mindre i gang på alle stuer. Vi håber I vil bære over med eventuelle begyndervanskeligheder 

Som de fleste af jer ved, har vi igennem de sidste mange år arbejdet ud fra et årshjul, hvor vi hvert andet år skifter tema og fokuspunkter- og 2019/2020 er ingen undtagelse. Årshjulet er et godt redskab til at implementere vores læreplan/temaer og omsætte det til konkret pædagogisk praksis i hele vuggestuen. Idéen er, at alle medarbejdere skal tage aktivt del i vores målformuleringer og arbejde systematisk i forhold til vores målsætning. Fra ledelsens side er håbet, at årshjulet kan bruges som et redskab til at fastholde, inspirere og udvikle den faglighed vi har hver især og sammen – og samtidig leve op til de politiske og forvaltningsmæssige krav. Det er ledelsens ønske, at årshjulet skal være et fagligt projekt, der kan samle hele vuggestuen på tværs af afdelinger og etager, men også et projekt hvor alle medarbejdere, pædagoger såvel som medhjælpere, kan få mulighed for at udfolde deres individuelle faglighed i relation til det enkelte barn, hele børnegruppen og til sine kollegaer. Arbejdet med årshjulet forløber, som skrevet, over 2 år, således at vi kan gå i dybden og lære af og benytte vores erfaringer fra det første år. Vi har i Trekløveren valgt, at det overordnede tema for årshjulet 2019/2020 er: ”Vi holder af hverdagen”. Årshjulet er delt op i 6 måneders perioder. Januar til juni og juli til december. I de første 6 måneder har vores fokus været selvhjulpenhed og nærvær, de sidste 6 måneder vil der være fokus på sprog og motorik. Gældende for hele året er, at vi tager udgangspunkt i de ting vi i forvejen laver, men med skærpet opmærksomhed på nærvær og trivsel samt rutiner og overgange. Overgange skal forstås således, at man skal fra én aktivitet til en anden. Der hænger årshjul på alle etager – og hvis I har nogle spørgsmål kan I altid spørge på jeres barns stue.

I maj måned viste tv2 den meget omtalte dokumentar ”Daginstitutioner bag facaden”. I den forbindelse vil vi gerne sige stor tak til de mange forældre, der efterfølgende kom med skulderklap, kage, søde ord og opslag. Det er dejligt at vide, at I sætter pris på det vi går og gør. Hvis I skulle have lyst til at læse Trekløverens tilsynsrapport, er den at finde her på intranettet under ”pædagogik”. Vi har netop haft vores årlige besøg af den pædagogiske konsulent og forventer en ny tilsynsrapport efter sommerferien.

I løbet af sommeren vil udflytterbørnehaven Bøgely gøre brug af kirkens lokaler om morgenen og om eftermiddagen. Det betyder, at der vil holde en stor bus i enten Rigensgade eller Stokhusgade i tidsrummet 08-08.15 og igen om eftermiddagen omkring kl.16.

Vi ønsker jer alle en dejlig sommer og rigtig god ferie.

Kærlig hilsen

Stella og Kathrine

Læst 68 gange